loading.gif
mobile-banner-bg

77 MİLYONUN CUMHUR BAŞKANI "MİLLETİN ADAMI" OLDU.

...
10 Ağustos 2014 - Pazar

77 MİLYONUN CUMHUR BAŞKANI "MİLLETİN ADAMI" OLDU.

77 MİLYONUN CUMHUR BAŞKANI "MİLLETİN ADAMI" OLDU.


Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu.

Millet Adamını Çankaya’ya Uğurladı

Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi. Milletimiz, 12 yıldır sürdürdüğü Başbakanlık göreviyle Türkiye’nin çehresini değiştiren Recep Tayyip Erdoğan’ı “Yeni Türkiye’yi inşa etmesi için Çankaya Köşkü’ne çıkardı.

“Milletin Adamı” olarak girdiği seçimlerden “Cumhurun Başkanı” olarak çıkan Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, (resmi olmayan sonuçlara göre) % 51,8 oy alarak Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazandı. Bütün yurtta oldukça sakin ve güvenli bir şekilde gerçekleşen oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından Kısıklı’daki evinden çıkan Başbakanımız Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geldi. Burada İl Başkanımız Aziz Babuşcu tarafından karşılanan Başbakanımız Erdoğan, İstanbul Seçim Koordinasyon Merkezi çalışanlarını tebrik ettikten sonra, kongre merkezinde zaferi kutlamak için toplanan vatandaşlarımıza seslendi.

Milletimize Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz

“Bir teşekkür konuşması yapmak için İstanbulluların huzurlarınızdayız, asıl konuşmamızı Ankara’da genel merkezimizde yapacağım.” diyen Başbakanımız, “Milletimiz iradesini ortaya koymuştur. Ben dualarınızı bekliyorum. Maltepe’de söylediğim gibi; “hakkınızı helal edin” diyorum. Biz de bu can bu tende oldukça inşallah bu yolda milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Daha ileri bir demokrasi standartlarını ülkemizde egemen kılmak için çalışacağız. Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için gayretle çalışacağız. Gençlerimize, kadın kollarına, teşkilatımızın her kademesine ve tüm İstanbullulara çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

Yeni Türkiye Yolunda Tarihi Konuşma

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye’nin 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nin önünde toplanan binlerce vatandaşımıza ve Türkiye’ye seslendi. Başbakanımız Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

Artık Devlet ve Millet Aynı İstikamette

“Artık devletin ve milletin iki ayrı istikameti bulunmuyor. Bugünden itibaren aynı istikamete bakıyor. Bir olarak aynı rotada yürüyor. 12 Eylül 2010 tarihinde yüzde 58 oy oranıyla kabul edilen anayasa değişikliği 12 Eylül darbesinin izlerini hatırlayın silmişti. Bugün ise 27 Mayıs 1960 parantezi artık kapanmıştır. 27 Mayıs’ın bir vesayet aracı olarak Türkiye’ye dayattığı cumhurbaşkanlığı anlayışı artık tedavülden kalkmıştır. Biz 13 yıl önce 14 ağustos 2001’de Ak Parti’yi kurarken ne demiştik? Menderes gibi “yeter” demiştik. Yeter söz milletindir demiştik. Ama bir şey daha ilave etmiştik. “Yeter söz de milletin, karar da milletindir” demiştik. İşte şimdi söz de karar da milletin uhdesine geçti. Aracılar vasıtasıyla cumhurbaşkanı seçmediniz. Bizzat kendiniz seçtiniz. Önemli olan burası.”

Bugün Dünden Çok Daha İyidir

“Millet sadece TBMM’yi sadece hükümeti tayin eden değil cumhurbaşkanını da tayin eden bir gücü ele geçirmiş, Türkiye’nin istikametini artık kendisi bizzat belirlemeye başlamıştır. Biliniz ki bugün dünden çok daha iyidir. Emin olunuz yarınlar bugünden çok daha iyi olacaktır. Zira bugün Türkiye’nin gücüne güç katılmıştır. Bugün 2023 hedefleri 2053 ve 2071 hedefleri artık çok daha yakınımıza gelmiştir. Bundan 13 yıl önce AK Partiyi kurduk. Rabbime ne kadar hamd etsek azdır. 9 seçime girdik, her birinden zaferle çıktık.”

Sözüme Vefanın Mücadelesini Verdim

“Ve dikkat ediyor musunuz oylarımız hep yükselerek sandıklardan çıktık. Hemen hemen her seçimde bir balkon konuşması yaptım. Aziz milletime seslendim. Her bir balkon konuşmamda gönül diliyle konuştum. Aziz milletimize her bir seslenişimde akıldan ziyade kalbin ve vicdanın kelimeleriyle seslendim. Kardeşlerim meydanlarda mikrofonların önünde balkonda ne söylediysem 12 yıl boyunca söylediğimin arkasında durdum. Sözüme vefanın mücadelesini verdim. Bu dokuzuncu seçim konuşmamda da gönlümün ruhumun vicdanımın hissiyatını sizlere aktarıyorum. İşte onun için bütün kalbimle söylüyorum ki milletimiz içinde 77 milyonun her bir ferdi içinde bu seçimin mağlubu yoktur.”

Muhalefet Yeni Bir Politika İnşa Edecek

“İnanıyorum ki muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset tarzı inşa edilecektir. Ancak bize oy vermeyenler bizi onaylamayanlar bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Kardeşlerim gönülden ifade ediyorum. bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Gerilimleri çatışma kültürünü sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum.”

Muhalefet Siyaha Beyaz Deme Sanatı Değildir

“Biz her adımda kendi iç muhasebemizi yaptık. Yeni anayasa dedik değil mi? Kardeşlerim 326 milletvekiliyle anayasa uzlaşma komisyonunda üç kişiyle temsil edilmeyi kabul ettik. Üç diğer partinin toplamı 220 vekildi. Onlar ise 9 kişiyle temsil edildi. Biz neden bunu yaptık? İstedik ki derdimiz bağcıyı dövmek değil üzümü yemekti. Ne yazık ki başarılı olamadık. Neden? Çünkü uzlaşma olmuyordu. Ve en sonunda Meclis Başkanı açıklamasını yaptı. Burada bir şey vardı. Uzlaşma kendi inandıklarını karşıya dayatma değildir. 47 maddede uzlaşıldı. Altında imzalar var, daha sonra 60 madde var. Dört siyasi partinin imzası var. Hadi gelin bunu çıkaralım dedik yanaşmadılar. Üzüntüm var, böyle olmaz. Türkiye’de muhalefet siyaha beyaz deme sanatı değildir.”



12 Yıllık Sözümüzü Tuttuk

“Bu kardeşiniz Beyoğlu gençlik kolları olduğum günden bugüne kadar her başarının ve her başarısızlığın ardından kendi kendini hesaba çeken bir kardeşinizdir. Başarısız olduğumuz alanlarda kendimizi sorguya çektik. Başarılı olduğumuzda da asla ve asla kibrin tuzağına düşmedik. 40 yıla yaklaşan siyasi mücadelemiz bizim bu anlayışımızın şahididir. Yanlış yaptığımızda hiç gocunmadan ifade ettik. Değişimden hiçbir zaman çekinmedik. Ortak akıl ve değerlerle örtüşmeyen her meselede kendimizi sorguladık ve değişim mücadelesi verdik. Bize yaşatılanların, bize yasaklananların başkalarına yapılmaması için azami dikkat azami hassasiyet gösterdik. Hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale etmedik. Hiç kimsenin değerlerini tahkir etmedik. Kimliklere, kültürlere inançlara hor gözle bakmadık. Bize oy verenleri yücelten, bize oy verenlere hizmet götüren, oy vermeyenleri terk eden bir siyasi anlayışımız hiçbir zaman olmadı. Bunu sadece sözle değil eylemlerimizle fiiliyatımızla da ortaya koyduk.”

77 Milyonun Cumhurbaşkanıyım

“Siyasi tarihimiz boyunca söylediklerimize baksınlar. Yetki aldığımız dönemlerde yaptıklarımıza baksınlar. 12 yılda Türkiye’ye kazandırdıklarımıza baksınlar. Lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar ve kararlarını öyle versinler. Biz hepimiz aynı vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. 77 milyon aynı bayrağın gölgesi altında geleceğe yürüyoruz. Milletimiz bir, bayrağımız bir, vatanımız bir, devletimiz bir. Hepimiz aynı ecdadın, aynı kültürün ve aynı medeniyetin aynı tarihin evlatlarıyız. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir. Yaşam tarzlarımız farklı olabilir. İnançlarımız mezheplerimiz etnik köken ve dillerimiz farklı olabilir. Ama biz hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Hepimiz bu ay yıldızlı bayrağın gölgesi altındayız. Müslüman Hristiyan Musevi Süryani Ezidi’den önce Türkiyeli vardır. Alevi’den Sünni’den önce Türkiyeli var. Türk Kürt Arap Laz Gürcü Boşnak Çerkez, Rum, Ermeni’den önce Türkiyeli vardır.”

Birbirimize Gönlümüzü Açalım

“Şu anda ben karşımda başı örtülüyü de görüyorum başı açık kardeşlerimi de görüyorum. İşte bunun adı vahdette kesrettir, yani çoklukta birlik. Bunu başarmaya mecburuz. Bunu halletmeye mecburuz. Bayrağımız bir, istiklal marşımız bir, dağlarımız nehirlerimiz bir, türkülerimiz şarkılarımız acılarımız sevinçlerimiz bir. Bizim sadece tarihimiz değil bugünümüz yarınımız kaderimiz biz. Bırakalım aracıları, bırakalım tercümanları, bırakalım fitne odaklarını. Birbirimizin gözüne bakalım gözüne. Birbirimize gönlümüzü açalım. Gönül diliyle konuşalım. Farklı bir Türkiye’yi gelin hep birlikte kuralım. Ortaya çıkan sonuçlar da çok net gösteriyor ki, uzlaşma çatıda değil, uzlaşma parti üst yönetimlerinde değil tabanda olmuştur.”



Hiç Kimse Kusursuz Hatasız Günahsız Değildir

“Beşer şaşar. Lider bildiklerimiz, hoca, alim, gönül dostu bildiklerimiz, zor zamanlarda maskelerini düşürüp içlerinde olanı ortaya dökebilir. Bize bedduanın ve beddua edenlerin arkasından gitmek yakışmaz. Ah benim kardeşlerim, Hazreti Ömer’in sorgulandığı bir dünyada hiç kimse sorgulanamaz değildir, buna şahsımda değildir. Hiç kimse kusursuz hatasız günahsız değildir. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerim de bugün Türkiye’de yeni bir sayfa açılırken kendi gönül dünyalarında yeni bir sayfa açsınlar istiyorum. Bugün yeni bir gündür. Bugün Türkiye’nin küllerinden doğuşunun yeni Türkiye’nin kuruluşunun günüdür. Altını çizerek ifade ediyorum şahsıma oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım.”



Gazze'deki Yaralıları Burada Tedavi Edeceğiz

Duaları için Gazze’nin mazlumlarına teşekkür ediyorum. hayır duaları için Suriyeli mazlumlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu akşam itibariyle Gazze’deki yaralı kardeşlerimizi Türkiye’ye aktarmaya başlıyoruz. Buradaki hastanelerde onları tedavi altına alacağız. Rabbim şifalar versin. Türkiye’nin barışın ve adaletin umudu olarak gören, her bir dostumuza kardeşimize teşekkür ediyorum. Bize bu toprakları kutsal bir emanet olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin. Rabbim dostlarımızı kardeşlerimizi korusun. Gözün aydın Türkiye, teşekkürler Türkiye. Allah’a emanet olasın Türkiye.