loading.gif
mobile-banner-bg

CUMHURBAŞKANI Sn. R.Tayyip ERDOĞAN'ın YEMİN TÖRENİNE BÜYÜK KATILIM:

...
28 Ağustos 2014 - Perşembe

CUMHURBAŞKANI Sn. R.Tayyip ERDOĞAN'ın YEMİN TÖRENİNE BÜYÜK KATILIM:

CUMHURBAŞKANI Sn. R.Tayyip ERDOĞAN'ın YEMİN TÖRENİNE BÜYÜK KATILIM:

12. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan bugün 14.00'de T.B.M.M.'de yemin ettikten sonra Çankaya Köşkü'ne çıktı.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis'teki törende yemin ederek, resmen görevine başladı. 

Sn. Erdoğan yemin töreni sonrası Anıtkabir'e çıktı, Atatürk'ün mozelesine çelenk bıraktı ve Anıtkabir özel defterini imzaladı. Ardından bir süre Başbakanlık konutuna geçen Sn. Erdoğan, daha sonra Çankaya Köşkü'ne çıkıp Sn. Abdullah Gül'den görevi devraldı.

ERDOĞAN'IN KORUMA EKİBİ DEĞİŞMEYE BAŞLADI

Bu arada Erdoğan'ın koruma ekibi de değişmeye başladı. Cumhurbaşkanlığına bağlı eskort ekipleri de Erdoğan çiftinin evine geldi.

KORUMA GİTTİ BAŞYAVER GELDİ

Normalde Başbakan Erdoğan'ın koruma aracında sağ ön koltukta koruma müdürü otururdu. Bugünden itibaren ise o koltukta Cumhurbaşkanlığı Başyaveri oturacak.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU MECLİS'TE

Yeni Başbakan Sn. Ahmet Davutoğlu, Erdoğan'ın yemin törenine katılmak için Meclis'e geldi.

ERDOĞAN MECLİS'E GİDİYOR

Türkiye'nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıldır ikamet ettiği Keçiören Subayevleri'ndeki evinden ayrıldı. Cumhurbaşkanlığı makam aracının yer aldığı büyük bir konvoyla evinden ayrılan Sn. Erdoğan'a eşi Sn. Emine Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı Başyaveri eşlik ediyor. 

KORUMASI DEĞİL YAVERİ KAPIYI AÇTI

Erdoğan'ın Meclis'e girişinde bu kez makam aracının kapısını koruması değil, Cumhurbaşkanlığı Başyaveri açtı. 

ERDOĞAN MECLİS'TE

Saat: 14.00 - 12. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, yemin töreni için TBMM'ye geldi. Meclis bahçesinde Erdoğan için A Tipi Askeri Tören düzenlendi. Erdoğan'ı Meclis Bahçesi girişinde Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçelikapılı karşıladı. 

ELE ELE MECLİS'E GİRDİLER

Erdoğan, kendisi için düzenlenen askeri karşılama töreni sırasında Tören Birliği'ni selamladı. Daha sonra eşi Emine Erdoğan'la el ele Meclis binasına giren Erdoğan'ı Şeref Kapısı'nda Meclis Başkanı Cemil Çiçek karşıladı. 

KOMUTANLAR TAM TAKIM

Yemin töreninde başta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve tüm kuvvet komutanları katıldı. Ayrıca Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve tüm yüksek yargı organlarının başkanları da yemin töreni için kendilerine ayrılan yerdeydi.

SARE HANIM DA GENEL KURUL'DA

Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ve oğlu Mehmet de, izleyiciler arasında yer aldılar. Sare Hanım, kordiplomatik üst düzey devlet görevlileri için ayrılan locadan genel kurulu izledi. Sare Hanım, Diyanet İşleri Başkanı'nın yanına oturdu.

ERDOĞAN YEMİN ETTİ

Saat: 14:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te mazbatasını aldı, cumhurbaşkanlığı yeminini etti. 

Erdoğan Meclis kürsüsüne gelip mazbatasını aldıktan sonra yemin etti. Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı yeminini eşi Emine Erdoğan, oğlu Burak Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan locadan izledi. 

ŞEREF HOLÜNDE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Yemin töreni sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Şeref Holü'nde milletvekillerinin tebriklerini kabul etti. 

101 PARE TOP ATIŞI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin etmesi sonrası Ankara'da 101 pare top atışı yapılmaya başlandı. Erdoğan'ın makam aracındaki forslar açıldı, Meclis'teki göndere Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.